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DIGEST OF INTRODUCED BILL

Citations Affected:  IC 16-27-1-18.

Synopsis:  Notice for home health service patients. Provides that a
home health agency may not terminate or discontinue providing some
or all home health services provided for a patient unless the home
health agency has provided the patient written notification at least 15
days before the termination or discontinuation of the home health
services.

Effective:  July 1, 2017.

Judy

January 17, 2017, read first time and referred to Committee on Public Health.
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Introduced

First Regular Session of the 120th General Assembly (2017)

PRINTING CODE. Amendments: Whenever an existing statute (or a section of the Indiana
Constitution) is being amended, the text of the existing provision will appear in this style type,
additions will appear in this style type, and deletions will appear in this style type.
  Additions: Whenever a new statutory provision is being enacted (or a new constitutional
provision adopted), the text of the new provision will appear in  this  style  type. Also, the
word NEW will appear in that style type in the introductory clause of each SECTION that adds
a new provision to the Indiana Code or the Indiana Constitution.
  Conflict reconciliation: Text in a statute in this style type or this style type reconciles conflicts
between statutes enacted by the 2016 Regular Session of the General Assembly.

HOUSE BILL No. 1443

A BILL FOR AN ACT to amend the Indiana Code concerning
health.

Be it enacted by the General Assembly of the State of Indiana:

1 SECTION 1. IC 16-27-1-18 IS ADDED TO THE INDIANA CODE
2 AS A NEW SECTION TO READ AS FOLLOWS [EFFECTIVE JULY
3 1, 2017]: Sec. 18. (a) This section does not apply to the termination
4 or discontinuation of a home health service provided to a patient
5 if:
6 (1) the home health agency has been informed by the patient
7 that the home health service is terminated or discontinued; or
8 (2) the home health agency and patient have mutually agreed
9 to terminate or discontinue the home health service.

10 (b) A home health agency that has accepted a patient for care
11 may not terminate or discontinue providing one (1) or more of the
12 home health services provided for the patient unless the home
13 health agency has provided the patient written notification of the
14 termination or discontinuation at least fifteen (15) days before the
15 termination or discontinuation.
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