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Regular Session, 2011

HOUSE BILL NO. 102

BY REPRESENTATIVE SAM JONES

Prefiled pursuant to Article III, Section 2(A)(4)(b)(i) of the Constitution of Louisiana.

REAL ESTATE/REALTORS:  Establishes an exemption to continuing education
requirements for certain realtors

AN ACT1

To enact R.S. 37:1437(C)(6)(b), relative to continuing education; to provide for an2

exemption from continuing education requirements for certain licensed real estate3

brokers or salespersons who are sixty-five years of age or older; and to provide for4

related matters.5

Be it enacted by the Legislature of Louisiana:6

Section 1.  R.S. 37:1437(C)(6)(b) is hereby enacted to read as follows: 7

§1437.  Application for license8

*          *          *9

C.10

*          *          *11

(6)12

*          *          *13

(b) The provisions of this Section, imposing continuing education14

requirements for renewal of a license, shall not apply to any person sixty-five years15

of age or older, who has at least twenty years of continuous experience as a licensed16

real estate broker or salesperson, and has not been subject to any disciplinary action17

by the Louisiana Real Estate Commission in the previous five years.18

*          *          *19
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DIGEST

The digest printed below was prepared by House Legislative Services.  It constitutes no part
of the legislative instrument.  The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent.  [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]

Sam Jones HB No. 102

Abstract:  Exempts certain licensed real estate brokers or salespersons who are 65 years of
age or older from continuing education requirements.

Present law provides that the license of an individual real estate broker or salesperson shall
not be renewed unless the broker or salesperson furnishes proof of completion of 12 hours
per year of continuing education. 

Proposed law retains present law but exempts, from the continuing education requirement,
any person 65 years of age or older, who has at least 20 continuous years of experience as
a licensed real estate broker or salesperson, and has not been subject to any disciplinary
action by the La. Real Estate Commission in the previous five years.

(Adds R.S. 37:1437(C)(6)(b))


