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Regular Session, 2010

HOUSE BILL NO. 342

BY REPRESENTATIVE EDWARDS

HOSPITALS:  Provides relative to preferred provider agreements between certain hospital
service districts and TRICARE

AN ACT1

To enact R.S. 46:1078, relative to preferred provider agreements between certain hospital2

service districts and TRICARE; to provide for reimbursement rates; and to provide3

for related matters.4

Be it enacted by the Legislature of Louisiana:5

Section 1. R.S. 46:1078 is hereby enacted to read as follows: 6

§1078.  TRICARE preferred provider agreements with certain hospital service7

districts8

A hospital service district with a licensed bed capacity of one hundred or9

more beds shall not refuse to enter a preferred provider agreement proposed by an10

employee, agent, or contractor of the United States Department of Defense's11

TRICARE program if the proposed rate of reimbursement for services is equal to or12

greater than the Medicare rate of reimbursement for equivalent services.13

DIGEST

The digest printed below was prepared by House Legislative Services.  It constitutes no part
of the legislative instrument.  The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent.  [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]

Edwards HB No. 342

Abstract:  Provides that certain hospital service districts shall not refuse to enter into a
preferred provider agreement proposed by TRICARE under certain circumstances.
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Proposed law provides that a hospital service district with a licensed bed capacity of one
hundred or more beds shall not refuse to enter a preferred provider agreement proposed by
an employee, agent, or contractor of the U.S. Dept. of Defense's TRICARE program if the
proposed rate of reimbursement for services is equal to or greater than the Medicare rate of
reimbursement for equivalent services.

(Adds R.S. 46:1078)


