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 Regular Session, 2010

HOUSE BILL NO. 968

BY REPRESENTATIVE ROBIDEAUX

MTR VEHICLE/BUSES:  Clarifies exemption for school buses and usage of child
passenger restraint systems

AN ACT1

To amend and reenact R.S. 32:295(B)(1), relative to passenger restraint systems; to provide2

for exemptions; to provide for school buses; and to provide for related matters.3

Be it enacted by the Legislature of Louisiana:4

Section 1.  R.S. 32:295(B)(1) is hereby amended and reenacted to read as follows:5

§295.  Child passenger restraint system6

*          *          *7

B.(1)  The term "motor vehicle" as used in this Section shall not mean the8

following:  bicycle; farm tractor; motorcycle or motor-driven cycle; truck of9

manufacturer's rating carrying capacity of over two thousand pounds; ambulance or10

other emergency vehicle; school bus, as defined in R.S. 32:1(62)(a) and (b), used to11

transport persons for any purpose; church bus, private bus, or recreational vehicle12

which has a passenger capacity of over ten persons; or commercial truck, van, or13

taxi.14

*          *          *15
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DIGEST

The digest printed below was prepared by House Legislative Services.  It constitutes no part
of the legislative instrument.  The keyword, one-liner, abstract, and digest do not constitute
part of the law or proof or indicia of legislative intent.  [R.S. 1:13(B) and 24:177(E)]

Robideaux HB No. 968

Abstract: Clarifies that school buses used for transporting persons for any purpose are not
included  in the definition of motor vehicles that are required to have children under
13 years of age properly secured.

Present law requires a driver of a motor vehicle to properly secure children under 13 years
of age in a motor vehicle.

Present law states that "motor vehicle" does not mean certain school buses.

Proposed law retains present law and states that certain school buses used for any purpose
are not deemed "motor vehicles" for purposes of the requirement of having children under
the age of 13 properly secured in a motor vehicle.

(Amends R.S. 32:295(B)(1))


